Ouder en Kind Gym

Ouder en kind gym
Iedere vrijdagmorgen van 09:30 tot 10:15 is het een gezellige drukte in de gymzaal van Sportvereniging de Brug, dan komen acht peuters samen met hun moeders, vaders en/of oma’s bij elkaar om te gymmen.
Sport in Colijnsplaat SV De Brug
Het belangrijkste doel van de ouder en kind gym is het opdoen van bewegingservaring voor de peuter. Daarnaast zijn er diverse subdoelen zoals verstevigen contact ouder/peuter, stimuleren grove en fijne motoriek, leren omgaan met andere peuters en hun ouders, opdoen van lichaamsbesef, opdoen van kennis van begrippen, kwijt kunnen van hun energie, peuter meer zelfvertrouwen geven en tot slot leggen ouders contact met elkaar waardoor het makkelijk is om opvoedingstips uit te wisselen.

Sport in Colijnsplaat SV De Brug
De gymles start met een kort beweegliedje om vervolgens aan de slag te gaan met klein materiaal (zoals stuiterballen, bellenblazen, tennisballen, zakdoekjes en alles wat er verder nog in mijn tas zit….)
Dan is het ‘echte ‘ werk aan de beurt en gaan we klimmen, klauteren, schommelen, balanceren, lopen, rollen, duikelen en springen. Hierbij gebruiken we groot materiaal als banken, kasten, trampoline, wandrek, dikke mat en de lange mat.
De les sluiten we af met even spelen met het klein materiaal of met het herhalen van het beweegliedje. Als laatste, zeggen we met zijn allen het volgende rijmpje op:
Eén, twee, drie handen op je knie
heen en weer, tot de volgende keer!!!!

Groeten Renate Beijaard

contactformulier voor informatie en/of aanmelden